Connect with us

Russ

Vil kaste russen ut av 17. mai-toget

 

17.mai-komitéen i Sandefjord er ikke fornøyde med innsatsen til russen i årets borgertog. Nå vil de anbefale de ansvarlige for 2016-toget å kutte ut de rød- og blåkledde for godt.

– Poenget med å ha russ i borgertoget er at det skal tilføre innhold og underholdningsverdi. I år, og mange år før, har det nesten bare vært en gjeng med slitne ungdommer som går gjennom gatene. Da er dessverre ikke russen et verdig punktum på et fantastisk borgertog, sier leder av årets 17. maikomité, Kjetil Olsen (Ap)ø.

I et intervju med Sandefjords Blad viser Olsen til at årets komité i forkant av 17. mai sendte en utfordring til årets russekull ved Sandefjord videregående skole: Legg en klar plan for borgertoget.

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

Manglende wow-faktor
Olsen føler ikke at bønnen fra komiteen ble hørt i stor nok grad.

– Vi fikk aldri en kjøreplan fra russen. Skal man tilføre litt «sting» til russetoget, så kan man ikke ta noe sånt på hælen. Det må planlegges i forkant. Da kan man få folk til å le litt, og kanskje tilføre litt «wow-faktor», sier han.

Avgått russepresident Lars Erik Moldeklev Erlandsen ser det som trist at komiteen har kommet til en slik konklusjon.

– Så klart er det mange slitne mennesker etter mye festing, men jeg opplever at russen selv syns det er en verdig avslutning, og en fantastisk måte å vise fram at man er ferdig med skolen på, sier han.

 

Gikk ikke helt som planlagt
Moldeklev Erlandsen mener årets russekull la ned mye innsats i forkant av 17. mai for å presentere «noe ekstra» til folkemassene som omkranset borgertoget, men at gjennomføringen ble noe amputert da en del av russen gikk feil i toget.
– Toget splittet seg litt etter trommekorpset. De som gikk foran oss mistet oversikten over hvor de skulle gå. Deler av russen fulgte etter. Derfor gikk ikke alt helt som planlagt.

I forkant av den store dagen hadde russestyret utfordret de ulike gruppene av russ til å sy sammen sitt eget opplegg før borgertoget.

– Vi hadde lagt opp til å vise fram litt av hva russetida går ut på og hvorfor vi gjør det. Derfor hadde vi skaffet en tilhenger med lydanlegg, hvor vi spilte en del omdiskuterte russesanger, litt for å provosere. De ulike gruppene av russ hadde satt sammen egne spillelister og show, forteller Erlandsen.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top