Connect with us

Musikk

Tungevaag tjener fett på russemusikk

 

Russebusslåter har blitt stor business, og en av dem som tjener godt på de spesialskrevne festlåtene er Martin «Tungevaag» Tungevåg, DJ og produsent fra Ålesund. Som 14-åring begynte han å lage remikser av andres låter, og fikk etterhvert henvendelser om å spesialprodusere russesanger.

– Å lage russelåter var egentlig ikke min intensjon, forteller han i et intervju med Dagbladet.

De tre siste årene har det virkelig ballet på seg, og låtene til Tungevaag har vært blant finalistene i NRK mP3 sin avstemming over årets russelåter. I år deltar han med «Vidorra», som er laget sammen med svenske den svenske DJ-en Robbin Söderlund. Sammen utgjør de de duoen Tungevaag & Raaban.

I tillegg til mP3-nomineringen, toper «Vidorra» dessuten kåringen til russelaat.no, med guttas andre låt «Samsara» hakk i hel. Sistnevnte ble tidligere i år nominert til en Spellemann i kategorien «Årets Hit».

Låtene hans har også toppet hitlister i både Østerrike og Tyskland, og Tungevåg har hatt spillejobber på flere klubber i Europa.

– Det er gøy å spille russemusikken, høre folk synge med og tenke at 99,9 prosent av dem som møter opp ikke har snøring på at dette er musikk som de fleste i Norge anser som «søppelmusikk», sier han.

Postdoktor i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, Ragnhild Brøvig-Hansen, mener at  Tungevågs Spellemann-nominasjon sier noe om kvaliteten på russelåter i dag, til tross for å stadig være en uglesett sjanger.

– Musikk som er laget med formålet å være russelåter, i likhet med musikk som er laget for en afterski-setting, spiller som regel på det stereotypiske bildet vi har av partymusikk og av en partykultur. Dansemusikk har hatt lav status historisk sett.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Musikk

To Top