Connect with us

Musikk

TUNGE FERRARI SVARER: SÅNN LAGER DU DIN EGEN RUSSELÅT!

TUNGE FERRARI SVARER: SÅNN LAGER DU DIN EGEN RUSSELÅT!

Musikken er en sentral komponent i enhver russetid. Soundtracket til ditt livs beste fest er noe som kommer til å minne deg på de beste, villeste og mest fantastiske øyeblikkene du delte med dine beste venner. Mange tar dette enda et skritt lenger og lager sine egne russelåter, som i tillegg til å bli et minne for livet, også kan være et samlende element for russebussen/bilen under selve russetiden. Selve prosessen rundt det å lage sin helt egne russelåt kan også være et morsomt samarbeidsprosjekt i oppkjøringen til russetiden. For å gi deg og dine medruss de beste tipsene når dere skal lage årets feteste russelåt, har vi snakket med russelåt-snekker Tunge Ferrari. Han har hatt stor suksess med sine hjemmesnekra russelåter, spesielt med “Hakkebakkeskogen 2017” som nå har flere millioner streams på Spotify. Under gir han deg et innblikk i prosessen som ligger bak en ekte russehit.

 

“Jeg tror det viktigste når man skal lage låt til egen gruppe er at det skal være morsomt, og at det er noe hele gruppen kan stå bak. I tillegg burde man heller kanskje ikke satse på at det skal være “tidenes hjemmesnekk noensinne!!”, men heller noe som lager stemning innad i gruppa. Noe som dere kan synge på og at alle pugger den utenat! Derav burde nok låta reflektere gruppa så godt som mulig, da kan man også bestemme seg for hva som er innholdet, om hvor mye det bør rime og i og med at det er en russelåt; hvor drøyt det skal være.

Siden jeg personlig mener at hele gruppa skal kunne gå bak låta og støtte den så godt som mulig, burde gruppa bestemme hvem som skal lage. På bussen min var det allerede bestemt ett og et halvt år i forveien av vår russetid, gjerne om det er to eller fler på vokal. Når det kommer til å skrive selve låta prøv gjerne å starte med instrumental for så å finne vokalen og motsatt. Test ut forskjellige ting på gruppemedlemmer for å se hva som passer og høres best ut. (Lov å drite seg ut et par ganger.) Det hjelper også å skrive med bestekompisen sin da dette absolutt gir best resultat og er noe av det morsomste man kan gjøre ila. oppbyggingen til russetiden!

Man trenger ikke være et musikalsk geni for å lage hjemmesnekk (hjemmelaget russelåt red. anm). Ofte er det de uprofesjonelle som er de morsomste å høre på og de som smeller mest. Jeg og Ruudboi (Tunge Ferraris partner red. anm.) fikk profesjonell hjelp når vi skulle spille inn og mastre vokal, men før det var det kun han og jeg som satt og skrev, og da hadde vi det altfor gøy. Vi hadde litt bakgrunn innenfor musikk, men ikke altfor mye og vil tro at det gjorde hele opplevelsen, i tillegg til sangene mye bedre! Ville ikke anbefalt å lære et helt nytt program som FL studio eller Logic da dette kan ta litt tid å lære seg. Men om det er noen på gruppa som allerede kan det, ville jeg tatt i bruk denne personen!

Tror nok det aller viktigste med å lage hjemmesnekk er å ha en egen vri på det. Finnes masse bra der ute og kommer til å komme mye bra senere også, men det er sangene man lager til sine egne grupper som er de mest spesielle. Da jeg og Ruudboi lagde låt til vår buss var den ment for gutta, en liten hyllest til hvor hardt vi jobbet sammen. Den var ikke ment for å vise hvor harde vi var og hvor mye vi festet, men heller de øyeblikkene i 2. og 3. klasse da vi dreit oss skikkelig på leggen! Ut av det kom kanskje tidenes mest suksessfulle hjemmesnekk!”

 

Som Tunge Ferrari påpeker, er det viktig å huske på at også prosessen er en del av opplevelsen. Gjør hjemmesnekringa til noe sosialt og gøy som hele russegjengen kan ha glede av. Lek dere, ha det gøy, og lag et produkt dere kan pumpe ut på høyeste volum med stolthet. Skap et minne for livet – skap din helt egne russelåt! Lykke til!

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Musikk

To Top