Connect with us

Russ

Telemark har endelig fått sin første russebuss

 

 

Russebusser er først og fremst et byfenomen, men det har en gjeng avgangselever i Porsgrunn nå tenkt å gjøre noe med. Sammen har de slått seg sammen mot å bytte ut tradisjonstro Transiter og Caraveller med Telemarks første russebuss!

– Noen må jo kjøpe den første bussen. Vi tenkte det kunne bli oss. Nå må andre følge etter, slår en stolt bussjef Christian Ruben Lien fast til Porsgrunns Dagblad.

Bussen har selvfølgelig fått navnet «Pionér», og er de 23 guttas oppgjør med den tradisjonelle kassebilen.

– Det er ikke nødvendigvis dyrere å ha buss, så lenge man får med nok folk som kan betale. Vi kjøpte den av noen kompiser fra Tønsberg, som var russ i år. Egentlig skulle de ha 355.000 for den. Men vi fikk pruta den ned til 170.000, forteller pionérene.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

I snitt jobber de fem timer hver dag med bussen i et lager på Eidanger, og planen er å få på plass lounge, bar, , lyseffekter, stereoanlegg og sitteplasser til alle 23. I tillegg har gutta investert i en egen sjåfør.

– Vi sponser fetteren min med busslappen. Han gikk glipp av russetida, og tenkte sjåførjobben ville være en god mulighet til å oppleve det, sier Aleksander Berge til lokalavisa.

Følg «Pionér» på Instagram!

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top