Connect with us

Russ

Skeptisk til bestemoraksjon mot russevoldtekt

I det som omtales som en «bestemoraksjon» mot voldtekt i russetida, ønsker AP-politikeren Kari Henriksen at bestemødre skal ta seg tid til å snakke med barnebarna sine for å redusere antall voldtekter og seksuelle overgrep.

«Snakk med gutten om at nei betyr nei. Tja er ikke ja. Du har ansvar for å vite at seksuell kontakt/handlinger er ønsket av partneren. Også hvis du er full.»

– Vi vet hvilke konsekvenser en voldtekt får for jentene som blir utsatt for det, men det får også store konsekvenser for guttene som utfører. Derfor oppfordrer jeg bestemødre til å ta en samtale med russeguttene sine, sier Henriksen til NRK Sørlandet.

Den gode intensjonen til tross, tror derimot ikke russen selv at aksjonen kommer til å ha noen effekt.

– Jeg vil kalle det et dårlig forsøk. Jeg tror jeg snakker for de fleste gutter når jeg sier at dette ikke vil funke. Voldtekt er ikke akkurat det man prater med bestemor om, forteller Russepresident i Lillesand, Knut Halvor Rismyhr, som istedet kommer til å støtte opp om Amnesty International sin årlige russekampanje mot voldtekt.

Kari Henriksen håper likevel at aksjonens budskap vil spre seg på sosiale medier, selv om hun selv enda  ikke har fått svar på oppfordringen hun sendte via SMS til sitt eget barnebarn

– Jeg har sendt ham en melding med budskapet til aksjonen. Jeg ønsket han lykke til, og minnet han på at nei er et nei.

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top