Connect with us

Russ

«Russetiden bringer med seg mye mer positivt enn negativt»

 

Etter at det har vært mye negative skriverier i flere av landets aviser rundt russebuss-fenomenet med «audutions» og det generelle pengefokuset i russetiden, har Oliver Sjursen fra bergensbussen Convicts 2016 tatt til motmæle i en kommentar som stod på trykk hos Bergensavisen i går.

 

Under kan du lese et lite utdrag av teksten som kan leses i sin helhet på BA.no:

 

Negativ aktivitet innenfor russetiden og særlig russebusser er noe som har blitt blusset svært mye opp i media i det siste. Det blir en del mer festing nå i månedene etter sommerferien, og det er fort for at det går utover skolen. Det er ikke noe å sette skjul på, men det er ingen som blir presset til å dra på en «slippefest (når russebussene slipper navnet de skal ha frem til russetiden begynner)» Det er ingen som blir presset til noe som helst, og om man velger å feste mye så er det individet sitt valg selv.

 

Russetiden bringer med seg mye mer positivt enn negativt. Det blir et ekstremt godt samhold mellom gruppen som er med på prosjektet. Det blir et godt fellesskap, da man hele tiden jobber frem mot et felles mål. Lærerikt er det også, da det er mye penger som disponeres på riktig måte. Det er ekstremt høye tall som må holder styr på, og budsjettet må alltid være klart.

 

Vi må fordele oppgaver, alle på bussen må bidra. Det stilles krav om at alle står på, og eventuelt betaler inn til deadline datoer som er satt. Det er viktig å skaffe seg et nettverk og særlig det å holde avtaler med ulike selskaper som representerer og hjelper russebusser er en stor lærerik prosess. Personlig mener vi at det er en lærdom som kommer ekstremt godt med videre i livet.

 

Russetiden bringer mye mer med seg nå, enn det den kanskje gjorde for noen år siden. Det er mange flere aktiviteter, og mange flere fester man har mulighet til å gå på, men vi synes at det er en stor overdrivelse når lærere og foreldre snakker om at det er festing fra høst til vår. Det er også en stor overdrivelse når det blir nevnt at yngre elever i 1. og 2.-klasser på videregående skoler får mye negativ energi, og at de opplever mye negativt i forhold til russen. Det eneste som kan oppleves som negativt er denne svartelisten, men det er jo en aktivitet som bare er ment som uskyldig moro, og jeg tror de fleste ser på den slik også.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top