Connect with us

Russ

Russen på Sygna slo alle rekorder!

Skjermdump: Dagen

Russ over hele landet har vært flinke til å samle inn penger til diverse veldedige forhold i år, men få har nok levert en like imponerende resultat som tredjeklassingene på Sygna vidaregående skole i Balestrand. I løpet av skoleåret og russetida har man gjennom lotteri, misjonsløp, revy, russeavis, flaskeinnsamling og diverse arangementer nemlig samlet inn hele 768.000 kroner til barn i Mongolia – noe som er ny rekord på den giverglade skolen.

På Vg3-elevenes avslutningsfest 6 juni kunne den stolte russen overlevere kjempesjekke til regionsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband, Harald Berge Breistein som takket for både innsats og pengene.

– Med disse pengene vil færre mongolske barn bli syke, fordi foreldrene får bedre kunnskap om ernæring og hygiene. Hvis de blir syke, vil de få bedre helstestell. Barn som må bo på internat, lang bort fra foreldrene, vil få bedre tilbud med flere ansatte som kan ta seg av dem, og flere barn vil få styrket sine rettigheter.

Rektor på Sygna vidaregående skole, Joakim Hector er ikke overraskende stolt over elevene sine.

– Det er en flott tradisjon ved Sygna at elevene bruker mye tid og innsats på å hjelpe andre. Dette er ingen selvfølge – russen representerer skolen på en veldig flott måte. Jeg tror dessuten at elevene har fått lære mye gjennom dette prosjektet, som vi ikke kan gi de i klasserommet.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top