Connect with us

Ukategorisert

Russejenter mener skolene bør stille med selvforsvarskurs

 

Det er mye fokus på trygghet i russetiden, og selv om politiet informerer om forholdsregler, forteller jentene i russegruppen Chiquitatas at de gjerne skulle hatt mer spesifikk kunnskap for å håndtere eventuelle krisestisuasjoner.

– Vi hører mye om voldtekt i russetiden, og vi har alle hørt skrekkhistoriene om folk som går på do alene i skogen, og blir overfalt. Vi ønsker å være mer forberedt til å kunne håndtere det, hvis en slik situasjon skulle oppstå, sier Victoria Kolnes i et intervju med Byas.no.

Nå etterlyser jentene, som er elever ved St. Svithun VGS  i Stavanger, et gratis og obligatorisk selvforsvarkurs i regi av landets skoler.

 

– I en gymtime, for eksempel – da hadde det også vært obligatorisk for alle. Det skal ikke så mye til å få dette på plass. Vi har kanskje tenkt over dette litt for sent for vår egen del, men forhåpentligvis kan skolene få noe på plass et kurs til neste års russ. Vi håper virkelig de tar initiativ til det.

Victoria forteller at hun har tatt kontakt med flere treningssentre om de kunne tenke seg å ta initiativ til et kurs for russen, men har enda ikke fått svar.

 

 

Les hele saken hos Byas.no!

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top