Connect with us

Russ

Russebuss-kjøp blir rettssak

Les historien om Russebussen som går rettens vei for å heve et kjøp av en russebuss.

GD skriver følgende:
Russebussen som de 30 jentene fra Lillehammer kjøpte fra russeguttene på Hamar var ikke godkjent for riktig antall sitteplasser. Nå krever de kjøpet hevet etter at de måtte finne seg en ny russebuss på kort varsel.

I artikkel på GD.no utaler de følgende:

– Vi fikk i stand en russebuss på bare tre uker, forteller Ingrid Solberg Jørgensen, som er buss-sjef på Neapangea, som den nye bussen ble hetende. Det var i februar i år at Lillehammer-jentene var på kontroll hos Statens vegvesen med bussen og fikk vite at det ikke var samsvar mellom antall sitteplasser i vognkortet og det lovlige antall sitteplasser. Ingrid Solberg Jørgensen anslår at jentene brukte omtrent like mye penger på den nye bussen som på den de hadde kjøpt av Hamar-guttene.

– Jeg vil ikke si noe mer konkret om det økonomiske, annet enn at vi måtte omprioritere en del penger som skulle vært brukt på noe annet i russetiden for å kjøpe og sette i stand en ny buss. Ifølge Hamar-russen fra 2013 som solgte bussen, fikk den tidligere rutebussen med 47 seter privat eier og endret brukstillatelse i 2005, og en feil i vognkortet skal ha fulgt bussen siden.

– Mine klienter har hele tiden trodd det var lovlig å bruke bussen slik den var både før og etter at de solgte den. De har handlet i god tro, og ikke forsøkt å lure noen, sier advokatfullmektig Amund Bie, som representerer de 25 hamarsingene, til HA. Jentenes advokat, Tor Kolden, mener derimot at det er grunnlag for å heve kjøpet fordi mangellappen hvor det ble opplyst om at bussen hadde bare åtte godkjente seter, ikke ble gjort kjent før etter at salget var gjennomført. Partene møtes i Hedmark tingrett 14. oktober. Lillehammer-jentene krever kjøpet hevet og ekstrakostnadene de er påført dekket, men ikke erstatning for at de måtte kjøpe ny buss.

– Bussen står foreløpig til oppbevaring der den har stått siden vi kjøpte den. Heldigvis la det ikke noen demper på selve russefeiringen, og vi er veldig fornøyde med den nye bussen vår, som vi allerede har solgt videre. Vi har ikke sendt den fra oss ennå, og er naturlig nok ekstra opptatt av at alt skal være på stell etter det vi har opplevd, sier Ingrid Solberg Jørgensen til GD.no

Les hele saken HER

Bilde: Faksmile GD.no

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top