Connect with us

Ukategorisert

Russ får gratis buss (og tog)

 

I likhet med flere år tidligere satser mange av landets fylker og kommuner på å gi russen tilbud om gratis kollektivtrafikk. Blant dem finner vi Østfold, som i samarbeid med fylkeskommunen, NSB og flere samarbeidspartnere spanderer både tog og buss på årets avgangskull fra 18. april til 18. mai.

– Vi har som målsetting at Østfold skal være et foregangsfylke i trafikksikkerhetsarbeidet, og vi skal fortsette å jobbe med gode kollektive og trafikksikre tilbud til ungdommen i fylket. Vi håper alle kommer seg trygt gjennom russefeiringen og at vi får fornøyde ungdommer på bussen og toget, også etter russetiden, sier leder for samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Ingebjørn Moe.

Hovedmålet er en mer trafikksikker russetid og samtidig skape gode kollektivvaner. Tilbudet innebærer at russen kan reise gratis på alle lokale bussruter og toglinjer fra 18. april til 18. mai. Kortet kan også brukes på TIMEkspressen innenfor Østfold.

– Dette er en flott gave fra fylkeskommunen og samarbeidspartene til russen og med et håp om at denne russefeiringen vil gå like bra som det gjorde i fjor. Totalt deles det i år ut 3200 gratiskort hvor bussdelen alene har en verdi på over 1 million kroner. Det er laget et unikt busskort med eget design, som deles ut før russetiden til alle videregående skoler, inkludert friskolene, forklarer Olav Moe og Terje Andersen, henholdsvis leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, og strekningsleder på Østfoldbanen for NSB.
Slik fungerer gratiskortet:

– er som et ordinært ungdomskort, men har et eget design.
– er gyldig i perioden f.o.m. 18. april t.o.m. 18. mai.
– gir russen gratis buss og tog på alle lokale bussruter og toglinjer.
– kan også brukes på TIMEkspressen linje 3, 6 og 9.
– gjelder kun internt i Østfold.
– kan brukes på reise med Flexx. Bestillingsfristen må overholdes.
– kan brukes som et ordinært busskort etter russetiden.
– kortet fornyes på bussen, i nettbutikken eller et av Østfold kollektivtrafikk sine salgssteder.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top