Connect with us

Musikk

Robin Thicke og Pharrell må ut med 60 millioner etter plagiat-dom

 

Robin Thicke-singelen “Blurred Lines” var utvilsomt en av de største låtene i 2013, men i takt med suksessen har sangeren og produsent/gjesteartist Pharrell Williams vært nødt til å forsvare seg mot anklager om plagiat fra familien til den avdøde soul-legenden Marvin Gay.

Gayes barn Frankie og Nona mener nemlig at ”Blurred Lines” er en kopi av “Got To Give It Up” fra 1977, og krevde hele 310 millioner kroner i oppreisning. Nå har de to fått medhold av retten i Los Angeles, som senket summen, men likevel dømte Thicke og Williams til å betale nesten 60 millioner kroner.

– Vi respekterer den juridiske prosessen, men er ekstremt skuffet over rettens avgjørelse. Den setter en fryktelig presedens for musikk og kreativitet fremover. Vi ser over dommen og vurderer våre muligheter, sier Robin Thicke, Pharrell Williams og rapperen T.I. (som også gjestet låta) i en felles uttalelse.

For fem dager siden ble det avslørt at  “Blurred Lines” hadde tjent inn hele 136 millioner kroner, hvorav 46 millioner gikk til Thicke, 42 millioner til Pharrell, mens T.I. kunne innkassere nesten 6 millioner kroner for sitt gjestevers.

 

Hør begge låtene her:

https://www.youtube.com/watch?v=wXKghTAwFGU

Continue Reading

More in Musikk

To Top