Connect with us

Russ

«Vi er på flukt hver kveld»

 

Kadettangen i Sandvika er et yndet samlested for russen, men etter meldinger om både bråk og støy, kjører politiet nå nulltolleranse ved å bortvise all russ som ikke kommer fra Asker og Bærum. Dette faller blant annet russen fra Drammen tungt for brystet, som føler at de nå ikke har noe sted å gjøre av seg

– Da vi kom natt til tirsdag ble vi spurt om hvor vi kom fra. Vi sa Drammen og da ble vi bedt om å dra med en gang. Vi føler oss trakassert, sier økonomisjef for Drammensrussen Simen Krantz til Drammens Tidende.

«Ikke sånn vi så for oss russetiden»

Sammen med vennene Emilie Nordvik Woldstad og Silje Renate Sire forteller han om flere eksempler der russ fra deres distrikt blir bedt om å dra fra Kadettangen. Russevenner fra Lier derimot er velkomne til grusplassen i Asker.

– Og når vi spør hvorfor vi må dra sier politiet på stedet at de ikke vet hvorfor. De sier de bare har fått beskjed om at Drammensrussen ikke får være der. Det var ikke sånn vi så for oss at russetiden skulle bli. Vi vil bare ut å møte nye folk og ha det gøy. Nå har vi ikke noe sted å gjøre av oss. Vi er på flukt hver kveld, sier Nordvik Woldstad.

Kommer for å slåss

Ifølge forebyggende koordinator hos politiet i Asker og Bærum, Ole Magnus Jensen, har man opplevd at busser med russ kommer til området for å slåss.

– Det vi har opplevd i det siste er at det har vært en del bråk med russ utenbys fra på Kadettangen. Derfor valgte politiet å avvise alle som ikke er fra Asker og Bærum.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top