Connect with us

Ukategorisert

«Lover ikke at årets russefeiring blir plettfri»

 

Når russefeiringen i Bodø snart begynner for fullt, er det med styring fra de to unge herremennene Marius Mosås og Henrik Varem. Gutta har blitt stemt fram som årets russepresidenter, og er opptatt av at årets russ skal sette en god standard for de som kommer etter dem selv.

– Russen får ofte et dårlig rykte på seg, og selv om sikkert noe av det sikkert er fortjent, føler vi også at mye er urettferdig behandling. Mange dømmer oss ut ifra oppførselen til tidligere russekull, sier Mosås i et intervju med Bodonu.no.

Lokalavisa kan avsløre at de to russepresidentene i år vil iverksette en rekke tiltak for å i større grad imøtekomme både kommunen og andre.

– Vi vil strekke oss langt for å snu et negativt rykte hos russen. Nå ser vi både på muligheten for å flytte russecampen til Bestemorenga, samt å gjerde campen inne med tilhørende vakter, forteller Varem.

De to forteller at det er viktig å huske at russ er russ, men at man er nødt til å tenke seg om slik at festingen ikke går på bekostning av andre.

– Hvis vi kan få spille musikk hele natta, og samtidig slippe å vekke opp beboere så er det en vinn-vinn-situasjon.

Nytt for året er dessuten at russen ved Bodø og Bodin videregående nå deler et felles russestyre. De to skolene har tradisjonelt vært rivaler, noe man ønsker å sette en stopper for i 2016.

 – Vi vil enkelt og greit være bodøruss, uavhengig av hvilken skole man kommer fra, forteller Mosås til Bodonu.no.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top