Connect with us
Jaa9 og OnklP

Musikk

It’s time to get dirty Oppland!

Landstreff Lillehammer presenterer sine første artister for Landstreffet i 2015.

Det er ingen mindre enn bygdas store sønner; selveste Jaa9 og OnklP med band, som vil entre hovedscenen på Norges største Landstreff andre helgen i mai. Og dette blir Jaa9 og OnklP som du aldri har sett de før.

Jaa9 & OnklP stammer fra det Lillehammer baserte rapkollektivet Dirty Oppland, og har siden 2002 jobbet sammen om en rekke utgivelser. Først slapp de Bondegrammatikk – the mixtape i 2003, en utgivelse de solgte rundt 3000 stk av, og som fortsatt står seg som Norges mestselgende mixtape. Året etter fulgte de opp denne suksessen med sitt debut album Sjåre Brymæ på Christer Falcks C+C. Skiva inneholdt gullsingelen Kjendisparty, samt Stank Ass Hoe med Rune Rudberg. Deretter kom Onklps soloskive Det kunne vært deg, på PassIt records, med undergrunnshitten Noia. Så var det stille noen år rundt guttene før de igjen gjorde seg aktuelle med Bondedrammatikk – the next tape, før dere andre fulllengder Sellout, ble sluppet sommeren 2009 på Sony. Hitten Glir Forbi solgte til gull, og låta Blog fikk mye rotasjon på norske radiostasjoner. Denne suksessen fulgte guttene opp med albumet Lasse & Geir, et album utgitt i to deler, som høstet mye lovord rundt i landet. Utgivelsen inkluderte blant annet låten Partysvenske, som solgte til platina, i tillegg til turnering land og strand rundt.

Høsten 2013 slapp Jaa9&OnklP sitt siste studioalbum “Diskoteket Er Stengt”. Albumet høstet mange lovord og ble nominert til Spellemann i kategorien “Urban”. Jaa9 & OnklP er i disse dager tilbake i studio og jobber med et nytt album, som etter planen skal slippes tidlig 2015.

Så du skal ikke se bort ifra at det kommer noen nye hits, noen gamle hits og ikke minst et vilt fett show fra Norges feteste rapduo. Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss, og det håper vi dere gjør også.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Musikk

To Top