Connect with us

Russ

«La russen være russ»

Et like sikkert vårtegn som hvitveis og den første utendørspilsen er de mange negative mediesakene om russens oppførsel, men ikke alle ønsker å være med på pekefingerviftingen. På lederplassen i avisa Fredrikstad Blad skriver redaktør René Svendsen at det er vel så viktig å framheve de positive sidene ved russefeiringen, og trekker blant annet fram hvordan russ fra hele landet mobiliserte for å samle inn 40.000 russekort til en kreftsyk 7-åring, samt penger til kreftsaken.

 

Svendsen innrømmer likevel at de nok kommer til å skrive om mindre positive ting som skjer som følge av den utagerende russetida, men presiserer et åpenbart poeng mange velger å overse:

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

«Det handler ikke om at FB har noe som helst problem med russen eller russefeiringen. Vi rapporterer om hendelser, og når mange hundre unge voksne feirer avslutningen på 13 års skolegang med fest, fyll og moro, da blir det ikke nødvendigvis bare moro. Akkurat som når godt voksne fester hemningsløst på byen hver helg, synes det i politiloggen at russen har sprunget ut.»

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top