Connect with us

Russ

Kongsvinger-jenter med rekordtidlig russeplanlegging

 

Enkelte planlegger russetiden i god tid, men få har vært like tidlig ute som jentene i Kongsvinger-bussen Tempus Narrabo, som ikke er russ før i 2017. Likevel har gjengen altså allerede gått ut med navn, og har allerede begynt planleggingenav feiringen om 1,5 år.

Bussjef Marte Asvangen forteller avisa Glåmdalen at hovedpoenget med å gå ut med navn såpass tidlig er å få unnagjort mest mulig før tredjeklasse på videregående. I tredjeklasse ønsker gjengen å ha mest fokus på skole på grunn av eksamen, og planleggingen kan ta mye plass i hverdagen.

– Vi har kommet så langt som vi hadde håpet på, vi har satt opp en plan og den har vi holdt. Når man planlegger russefeiringen tar det som oftest alle tre årene på videregående. Man begynner vanligvis i førsteklasse på videregående og planlegger dermed hvordan russetiden skal bli tre år fram i tid.

Allerede i 10. klasse snakket noen av jentene om å ha russebuss sammen. De startet ordentlig med dugnader og møter i 1. klasse på videregående. Etter dette har de jobbet og stått på for å tjene inn penger til russetiden. Jentene har allerede planlagt to russetreff, og forteller at de både får  positiv og negativ respons grunnet «utålmodigheten».

– Det har vært endel som har kommet med noen negative kommentarer til oss, men vi har merket at de negative kommentarene har snudd og enkelte som har sett negativt til dette har kommet med bedre kommentarer i ettertid.

Jentene har satt opp et budsjett på hvor mye penger de skal bruke i russetiden, men Marte kan ikke røpe så mye om hvor mye de har tenkt til å bruke.

– Vi har satt oss et realistisk mål vi holder oss til og har kun satt opp de mest nødvendige tingene på budsjettet, slik at vi ikke kaster bort pengene på unødvendige ting, sier Aasvangen.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top