Connect with us

Ukategorisert

Klikk her og spar tusenvis av spenn

Levér skiltene til ditt russekjøretøy  før 1. juli og spar tusenlapper i avgift.

Alle som har et registrert kjøretøy med tillatt totalvekt 7 500 kg eller mer, må betale vektårsavgift to ganger i året. Russetiden er forlengst parkert og dersom du avskilter russebussen før 1. juli, unngår du ny vektårsavgift og kan dermed spare tusenvis av kroner.

• Jeg vil oppfordre alle å avregistrere bussene sine innen fristen. For å avskilte russebussen må kjøretøyets skilter leveres til en av Statens vegvesens trafikkstasjoner sier Eirik Sannes underdirektør for vektårsavgift og vrakpant i Skatteetaten.
DAN2Vektårsavgiften består av to deler, en vektgradert avgift og en miljødifferensiert avgift. Avgiften vil variere ut fra blant annet vekt og utslipp, men beløper seg gjerne til flere tusen kroner i halvåret.

• Avhengig av flere faktorer kan avgiften for en russebuss fort beløpe seg til 3-4.000 kroner pr termin, så her er det absolutt penger å spare, påpeker Sannes.
Halv årsavgift
For de med mindre russebiler under 7 500 kg kan det før 1.juli være greit å ta stilling til om bilen skal vrakes eller ikke. Leverer du bilen til godkjent oppsamlingsplass for vraking innen denne datoen, vil Skatteetaten tilbakebetale halve årsavgiften.

• Enkelte russebiler er nok i en slik forfatning at vraking er å foretrekke fremfor forsøk på videresalg. I tillegg til at halve årsavgiften tilbakebetales, får den som vraker bilen utbetalt vrakpant med kr 3000, forklarer Sannes.
Russen er ofte spredt for alle vinder etter eksamen og det kan derfor være både lurt og lønnsomt å ta stilling til hva som skal skje med russebilen eller russebussen nå ved skoleslutt, og frister for avregistrering eller vraking nærmer seg.

Sannes presiserer at fristene også gjelder for andre som vurderer vraking eller avskilting av kjøretøyet sitt.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top