Connect with us

Russ

Kjenner seg ikke igjen i anklager om overdreven festing og eksludering

 

I forrige uke skrev Bergensavisen at helsesøster ved Nordahl Grieg videregående skole får henvendelser fra elever som føler seg ekskludert fordi de ikke får være med på russebuss. Saken ble fulgt opp av et åpent brev til russeforeldre fra fe elevinspektører i Bergen Sør, som uttrykker bekymring over at «intens partyvirksomhet» går utover avgangselevenes karakterer.

 

I et intervju med den samme avisen forteller russestyremedlemmene Jørgen Wegner Lønning (bildet) fra bussen Trillmatic 2016, Markus Eikestad fra The Young Geralds, og Håkon Skaathun (alle elever ved Nordahl Grieg) at de ikke kjenner seg igjen i den negative omtalen.

– De som er på russebuss forsøker å inkludere alle. Vi kjenner oss ikke igjen i at vi fester overdrevent.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

Gutta forteller at bussene bidrar til å samle russen, ikke å splitte dem.

– Russebussene gjør veldig mye for det sosiale for utrolig mange flere enn de som er med på bussene. Jeg som selv ikke er på buss, føler meg veldig inkludert av dem som er på busser, sier Skaathun til Bergensavisen.

 

Kompisene hevder at det handler om enkelttilfeller når noen fester seg til strykkarakter, og at dette ikke har noe å gjøre med at man er på en buss eller ikke. Selv har de hatt slippfest på en ukedag, men denne ble avsluttet i halv to-tiden, og var dessuten åpen for alle russ i Bergen.

– Vi i russestyret har fokus på at feiringen ikke skal gå utover skolen. Vi skjønner at russetiden ikke er alt her i verden, påpeker Skaathun i intervjuet.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top