Connect with us

Ukategorisert

Annijor: Hvem er 20femten?

Som de fleste allerede har fått med seg, er vi en russegjeng som representerer Rogaland, og spesielt Sandnes. Da en av oss faktisk er fra andre siden av landet, ble hun nokså sjokkert da vi fortalte hvordan russetradisjonene er her på Vestlandet. Vi kan tenke oss at det å gå fra en russetid med champagne, mye penger, buss, dekknavn og russelåter, for så å komme til en russetid med øl, lite penger, råning og raserte russebiler er en kjempestor forandring.

I stedet for buss, med seriøse bussmøter og store dugnader, kjøper man en billig van med dårlig anlegg og maler den rød. Russebilen er rød i cirka ti minutter før den er full med egg, mel og det som hører med. Og i stedet for å «rulle» så «raider» vi.

Helt til det skjedde med noen østlandsruss tidligere i år, har det tydeligvis vært ukjent at Rogalandsrussen raiderhverandres russevaner. Men hva er egentlig dette ukjente fenomenet?

Raiding er helt enkelt rasering av hverandres russevaner. Det er eggkasting og meldynking, og for å være ekstra snill poleres gjerne panseret med makrell i tomat. Det er en krigserklæring fra en van til en annen, men anonym raiding er feigt – russen legger med stolthet igjen russekortene sine som kronen på verket. Hvorfor raider vi i det hele tatt? For ingen skal være bedre enn andre. Har noen en fin bil, eller kanskje en kjekkas i vanen, skal de tas. Dette er janteloven på topp. Det er for moroskyld for dem som raider, og for å gjøre livet surt for ofrene. Tidligere var det rødruss mot blåruss, så ble det by mot by, og skole mot skole, men nå er det generelt russ mot russ. En annen måte å se det på kan være at alle skal med. Alle skal med på feiringa, men for å ha det gøy må det jo være noen nedturer også?
Skjermbilde 2014-11-12 kl. 23.49.32
Så hva skal vi gjøre? Vi, jentene som kommer fra Drammen, Danmark, Sandnes, Sola og ikke minst Thailand? Hvordan i alle dager blir vår russetid? Vi skal ta tiden frem mot russetiden og LS med storm. Vår intensjon er å ta det beste fra alle russetradisjoner. Vi skal være de som bryter alle tradisjoner og drar grensene lengre enn forventet. Ingen av oss liker øl, men vi elsker champagne. Vi har ikke dekknavn, men likevel et digert konsept. Vi har ikke buss, van eller bil, så vi skal krype hjem fra Landstreffet. Vi er egentlig en gjeng med hemmelighetsfulle jenter som skal ta dere gjennom en russetid dere aldri har sett makan til.

-A9

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top