Connect with us

Ukategorisert

Flytter russetiden til sommerferien etter endt skolegang f.o.m 2020

 

Etter årevis med debatt rundt russefeiringens påvirkning på norske avgangselever sine eksamensresultater, har politikerne nå valgt å høre på kritikerne, til stor skrekk for framtidige russ.

I en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet meldes det i dag nemlig at man i samråd med Norsk Lærerlag har bestemt seg for å flytte hele russefeiringen til sommerferien ETTER endt skolegang.

Det vil si en frivillig markering for elevene som allerede har blitt uteksaminert fra landets videregående skoler.

– Vi er svært godt fornøyd med rammene rundt det som kommer til å bli en revolusjonering av russefeiringen. Russetiden skal fortsatt være en etterlengtet markering av 12 års endt skolegang, men uten å forstyrre de siste og kanskje viktigste månedene av den videregående skolen, sier Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

De nye reglene trer i kraft fra og med skoleåret 2020/2021, og blir en dramatisk endring i forhold til dagens feiring, som altså foregår i april/mai.

– En slik endring kommer til å sette dødsstøtet på russetiden slik vi kjenner den, så vi er bare glade for at det ikke påvirker vår feiring, forteller Lars Mikkelsen til Russ.no.

18-åringen er avgangselev og russ ved Sandvika videregående skole, og tror mange nå kommer til å falle fra når russefeiringen blir en frivillig markering i sommerferien.

– Lillebroren min er bare 10 år, men hadde allerede begynt å glede seg til russetiden sin. Jeg vet nesten ikke om jeg tør å fortelle ham om dette. 

Også flere andre tredjeklassinger Russ.no snakker med uttrykker stor misnøye med de nye reglene, mens skolens lærere ikke overraskende ser ut til å støtte endringene.

– Dette er noe vi alltid har ønsket, så i dag blir det nok bløtekake på lærerværelset, forteller en ansatt som ikke ønsker å stå fram med navn.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top