Connect with us

Russ

Er Cecilie den smarteste russen i Norge?

Cecilie Glittum fra Langesund har 20 blanke seksere på vitnemålet etter tre år på Bamble videregående. Bedre har aldri noen gjort det.

– Jeg er veldig glad i realfag. Faktisk er jeg glad i de aller fleste fagene vi har på skolen. Noen vil kanskje karakterisere meg som en nerd, og det er jeg vel enig i, forteller 19-åringen til Langesunds Blad.

Ren Jatzy ble det likevel ikke. Cecilie fikk nemlig en firer i kroppsøving, noe hun selvfølgelig liker svært dårlig.

– Jeg er glad i det faget også, jeg. Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde med den karakteren. Kanskje jeg skal klage på den?

Som elev er Langesund-jenta altså unik. Ikke bare med tanke på at hun har fått tidenes beste vitnemål i Bamble videregående skoles historie, men også fordi hun rett og slett elsker realfagene.

– Det er hobbyen min. Jeg spiller ikke håndball, fotball eller turner. Jeg bruker tiden min på å studere realfag i stedet. Det er nok det som er årsaken til at det går så bra i de fagene. Jeg har litt mer vanskeligheter med å forklare hvordan sekserne har kommet i samfunnsfag for eksempel. Men jeg er strålende fornøyd, sier hun.

Cecilie har selvfølgelig framtidsplanene klare, og har søkt om plass på bachelorstudiet i fysikk ved Universitetet i Oslo. Selv om hun ikke har fått beskjed om hun kommer inn riktig ennå, tenker hun ikke så mye på det.

– Om 25 år tror jeg at jeg fortsatt kommer til å være på Universitetet i Oslo. Da som forsker og foreleser. Det høres i alle fall forlokkende ut, sier hun.
Det må også nevnes at Cecilie på ingen måte bare er en «realfagsnerd». Hun rekker også å være sosial og russ. Alle som så bamblerussens revy i år fikk se det. Hun hadde flere ledende roller der, til og med som solosanger.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

Cecilies 10 beste studietips: (hentet fra Aftenposten)

 

1. Snakk om pensum med medelever før prøver. Du lærer av å forklare andre, og kanskje lærer du lettere av at folk på din alder forklarer deg.

2. Følg med i timen. Finn ut av om du lærer mest av å ta notater eller bare lytte.

3. Sett av en bestemt tid (som du vet du kan klare) og jobb konsentrert i denne tidsperioden. Husk å sette mobilen på lydløs.

4. Sett deg realistiske mål som du kan jobbe mot, gjerne delmål som vil gi økt mestringsfølelse når de oppnås. Dette som kan føre til økt motivasjon.

5. Pass på å få nok søvn.

6. Les jevnt gjennom hele året, skippertak lønner seg sjeldent, spesielt ikke når eksamensperioden kommer.

7. Tenk på kunnskapen du har lært i hverdagslige situasjoner. F.eks kan du tenke på sirkulasjonssystemet når du kjenner at hjertet slår.

8. Prøv å se sammenhenger mellom ulike emner i et fag og mellom forskjellige fag.

9. Hvis det er noe du ikke forstår, spør om hjelp fra lærer eller medelever, prøv evt. å finne svar på internett.

10. Ellers kommer du lengst med en positiv innstilling til både læreren og faget. Det viktigste er å ha et genuint ønske om å lære.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top