Connect with us

Russetips

Disse russeknutene MÅ du ta i russetiden!

Disse russeknutene MÅ du ta i russetiden!

Russeknutene er for mange en helt essensiell komponent i en vellykket og minneverdig russefeiring. Så lenge en kan huske har man jo hørt røverhistorier om legendariske og grenseoverskridende russeknuter – og nå er det endelig deres tur til å ta del i moroa! Men i et mylder av ulike russeknuter, er det kanskje vanskelig å holde oversikt over hvilke som er de mest essensielle! Vi har derfor gjort et forsøk på å samle sammen alle russeknutene du ikke kan gå glipp av!

 

Først av alt, så er det jo et faktum at ikke alle russeknuter er like populære hos folk flest, enten det handler om overdreven alkoholdrikking eller forstyrring av ro og orden. Heldigvis finnes det et knippe russeknuter som resulterer i gode gjerninger, og som kan være nyttige for å samle opp litt gode karmapoeng midt i all festingen. Så her kommer noen knuter for den samvittighetsfulle russen!

 

Om du stryker på et “NEI er NEI” merke fra Amnesty på russebuksen, kan du få en Amnesty-logo i russelua, samtidig som du tar et tydelig standpunkt mot overgrep! En vinn-vinn situasjon, der altså! Hvis du er ute etter en legokloss å plassere i lua, er alt du trenger å gjøre å spandere is på en hel barnehageavdeling. Hvis dere dropper den siste ølen på byen – er pengene fort samlet inn til noe slikt. Litt lek og moro med noen glade barnehagekids kan vel også være en fin kur mot fyllesyken. Det er heller ingen hemmelighet at kidsa er over gjennomsnittet glad i russekort – og hva kan vel være finere enn å overraske de barna som fortjener det aller mest, nemlig de som må tilbringe mai måned på sykehus, med en bunke russekort? Gir du ditt russekort til barneavdelingen på Ahus får du også et hjerteutklipp av kortet til å feste i russelua!

 

Når vi først er på det fornuftige sporet, kan det være passende å nevne noen knuter som sørger for at russetiden ikke får en overdreven negativ effekt på helsen eller studiene dine. Hvis du sjekker deg for kjønnssykdommer beskytter du både deg selv og andre, og kan skilte med en signatur fra helsesøster i lua. En morsommere variant er å kjøpe kondomer, eller annet prevensjonsmiddel, kun ved hjelp av kroppsspråk. Når du er russ er du særlig utsatt for hjernehinnebetennelse, som potensielt kan være livsfarlig for visse personer. Heldigvis finnes det en vaksine som beskytter deg mot denne jævelskapen, og for å ha tatt den sitter du igjen med et plaster som belønning. Noen andre knuter i samme kategori er f.eks å ha 0% fravær gjennom hele russetiden, å ikke yte vold i russetiden, eller å motta hederlig omtale i media. Knuter som sikrer en god russetid for deg, dine medruss, og for din egen fremtid.

 

Nå skal det jo sies at ikke alle russeknuter er utformet for å være like fornuftige, og russetiden er jo en tid hvor man skal skeie litt ut – og frigjøre seg litt fra hverdagens normer. Så her kommer et knippe russeknuter som kan legge grunnlaget for gode historier og ville opplevelser. En ølkork får du som belønning om du drikker 24 øl på 24 timer. Eller hva med å kjøre gjennom McDrive i en handlevogn og kjøpe en Happy Meal? En litt mer ubehagelig og svett variant kan være å trene en økt på treningssenter/skole i russeklær. Om du har en god kapasitet for inntak av mat og drikke, kan kanskje det å drikke 4 pils og spise en pizza i løpet av låta “4 pils og en pizza” være noe for deg? Klarer du det, kan du bære et bilde av Åge Aleksandersen i russelua med stolthet! For de mer eventyrlystne, kan det å gå med brød som sko en hel skoledag, eller det å si ja til alt en hel dag (og gjennomføre alt), være en passende utfordring!

 

Sist men ikke minst, er det noen russeknuter vi simpelthen ikke kommer oss unna, nemlig “klassikerne”! Her er det nok mange som de fleste har hørt om – men de er allikevel lette å glemme! For en frisk oppladning til mai måned – kan du ta årets første russeknute ved å bade utendørs før 1. mai. “Kongla” har jo blitt en smått legendarisk russeknute – og her gjelder det altså å ha SIKKER sex utendørs iløpet av russetiden. Å spise en big mac på 3 biter, ha seksualundervisning (med demonstrasjon) for en 1.klasse, sitte oppå eller under pulten en hel skoletime, drikke en halvliter med 2 grønne tamponger i hver munnvike, eller å dra på polferd til polet er alle essensielle knuter som kan skape minneverdige opplevelser for deg og dine medruss!

 

Enten du våger deg på de gærneste, mest klassiske, eller mest samvittighetsfulle – så er det viktig å bruke hodet, passe på hverandre og ikke krysse dine egne eller andres grenser. Da blir det morsommere for alle – og du er sikret en fartsfylt og spennende russetid som vil skape livslange minner!

 

 

 

More in Russetips

To Top