Connect with us

Russ

“Det er blitt mye dyrere, det er mye press på russen nå”

 

Russetiden nærmer seg med stormskritt, og denne påsken har Asker/Bærum-avisa Budstikka vært ute for å ta tempen på et lite utvalg av årets kull. Nærmere bestemt bussene «Føniks» og «Strattonites». Sistnevnte består av 16 gutter som er i full gang med å øve inn fire dansenummer til kåringen for Bærumsrussen den 23. april.

 

– Utfordringen er å få alle til å skjerpe seg samtidig. Dansingen krever mye tid og at de tar det seriøst, forteller dansekoreograf Emilia von Rozycki til Budstikka. Til nå har hun og medkoreograf Tonje Cappelende brukt 30 arbeidstimer på å få armene og beina på guttene til å bevege seg i takt med hverandre og musikken.

 

Gutta på bussen kommer fra respektive Rosenvilde videregående, Nesbru, Stabekk og Kristelig Gymnasium, og hvert medlem på «Strattonites» har punget ut en egenandel på 30.000 kroner. I tillegg kommer kostnader til russeklær, dekknavnklær og konseptklær. Mesteparten av pengene har de tjent inn ved å delta på dugnader og jobbe med å plukke søppel og stå vakt på konserter på Telenor Arena.

 

Guttene tror at det er stor forskjell på å være russ i 2015 kontra for ti år siden.

 

– Det er blitt mye dyrere, og det er mye press på russen nå. Det er mange som bryter ut og ikke velger å bli med på buss for å spare pengene. Da spør de ofte de som er på buss om de får rulle med de for en mindre pengesum. Jeg tror man går glipp av ganske mye om man ikke er på buss. Man er ikke russ uten buss, mener Nils Petter Edwinson.

 

Les resten av saken hos Budstikka.no!

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top