Connect with us

Ukategorisert

700 russ festet uten alkohol

 

For de fleste handler russetiden om å ta seg en lang og etterlengtet fest etter ni år på skolebenken, men for landets mange kristenruss er innstillingen til feiringen en litt annen.

I over 20 år har kristenrussen samlet seg i Kragerø for å markere starte på russetiden, og i helgen inntok 700 av dem sørlandsbyen for å ta del i landets største rusfrie russearrangement.

Festivalsjef Roar K. Eikeli tror det finnes mange som savner rusfrie alternativ i russtiden, og som er glade for at de kan dra på et russetreff hvor alkoholen ikke står i sentrum.

– Det er et viktig arrangement for mange. Her får ungdommene med seg noe i bagasjen som har betydning både for russetiden og livet etter den perioden. Vi er opptatt av at det er et arrangement som er relevant for både nåtid og fremtid, sier han i et intervju med avisa Dagen.

– Når 700 kristenruss drar på denne rusfrie festivalen, sier jo det noe om nettopp behovet. Arrangementet i Kragerø er jo også det eneste treffet av denne størrelsen som løfter fram et rusfritt alternativ. Blant russen i sin alminnelighet, er jo drikkepresset stort, men mange er med på ting de ikke er komfortabel med. 

Meghen Gustavsen, prosjektleder for Kristenrussen, er også veldig godt fornøyd med helgens arrangement, som har satt fokus på konserter, forkynnelse, konkurranser og gudstjenester. Lørdagen ble det blant annet arrangert konkurranser på brygga i Kragerø, parade gjennom byen, seminarer om dans, klatring, alkohol, og en paneldebatt om selvtillit, selvbilde og seksualitet.

– Dette er et russetreff som skaper et godt miljø for russen. Vi ser at det er med på å bygge dem opp, men også en viktig oppmuntring ved inngangen til russetiden. For oss er dette ikke bare et arrangement, men en helg der ungdommers liv blir forandret.

More in Ukategorisert

To Top