Connect with us

Ukategorisert

Forbereder seg på «russe-invasjon» i Stavanger

 

Fra 6. til 8. mai forventes det 13.000 russ til Kongeparken i Stavanger, hvor landets største Landstreff hvert år går av stabelen. I år feirer det populære arrangementet dessuten 30 år. En slik «invasjon» krever sitt av nødetatene, som når forbereder seg på storinnrykket.

– Vi vil gå gjennom ulike scenarioer. Skulle det for eksempel begynne å brenne i en russebuss eller bryte ut en slåsskamp, må nødetatene få samarbeidet med aktørene til å fungere. Slik type trening kan vi aldri få nok av, sier Kåre Birkeland, lensmann i Gjesdal til Stavanger Aftenblad.

Under årets arrangement vil hele  400 vakter gå til sammen 9000 dugnadstimer på festivalområdet. Det vil også være en egen politistasjon, lege, brannbiler, sikkerhetsvakter og folk fra Røde Kors til stede. Politiets innsatsleder under arrangementet, Frode Kleven, forteller avisa at de er opptatt av å være synlig.

– På den måten vil russen føle seg trygg. I tillegg vil vi ha masse lys på mørklagte områder for å gjøre det mer oversiktlig, sier innsatslederen.

Landstreffets presseansvarlige Aasmund Lund har full tillit til sikkerheten rundet arrangementet, og forteller Stavanger Aftenblad at det absolutt viktigste fokuset er holdningskampanjen #NeierNei, som Amnesty fronter. Kampanjen handler om at gutter må ta ansvar.

– Hvis det er et sted jeg trygt kunne sendt mine egne barn, så er det på Landstreffet.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top