Connect with us

Ukategorisert

DJ Salti avviser plagiatanklagene fra «Netflix & Chill»

 

Husker du Netflix & Chill-gutta fra Os som følte seg lurt etter å ha fått en russebil-låt som var identisk med Damian R. Santo’ «Fucking Jump»? Etter forrige ukes oppslag hos Midtsiden, fortsetter nå konflikten med DJ Salti, som nå forsvarer praksisen sin.

I et intervju med Bergensavisen avfeier han russegjengens påstander om plagiat.

– Her har guttene misforstått kraftig. Som DJ har jeg tilgang til en database med samples, og den ble benyttet på denne sangen. Dette noe jeg har kjøpt og betalt for. Dette er ikke noe nytt. En sample til en låt kan lovlig brukes av meg her i Bergen, og samtidig av en annen DJ på andre siden av kloden som har betalt for den samme varen. Nemlig tilgang til samplene, og lov til å bruke dem,  sier Salti til avisen.

 

Han forteller dessuten at han ikke har noen planer om å betale tilbake de 5000 kronene han fikk av Netflix & Chill.

– Nei, jeg brukte veldig mye tid på denne låten. Det er snakk om en liten sum. En mye mindre sum enn hva jeg vanligvis ville ha tatt betalt. Jeg kan ikke jobbe gratis, forklarer han.

Russeguttene har på sin side ikke gitt opp kampen, og vurderer nå å blande inn Forbrukerrådet i saken.

 

– Det kan godt være han har brukt samples, men vi kjøpte et produkt av Salti. Da går vi ut ifra at han leverer noe unikt som er laget av ham. Han kunne gjerne bruke samples, men å så utgi sangen for sin egen, syntes vi er feil – spesielt når den er så lik en sang som alt ligger ute på Spotify og andre steder, forteller Os-russen til Bergensavisa.

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top