Connect with us

Ukategorisert

10 grunner til å være med på en russebil.

På tross av at det ofte er russebussen som får mest oppmerksomhet i media, er jo russebilen selve indrefileten i russeopplevelsen. Fra de første russebilene rullet opp Karl Johan på 50-tallet, har det å være en del av en russebil vært synonymt med sterke vennskap, legendariske fester, tak over hodet når himmelen åpner seg, og et interiørprosjekt helt utenom det vanlige. Her er de 10 grunnene til at du ikke kan gå glipp av tidenes bileventyr.

 

  1. Du er aldri alene! Russebilen, som fungerer som et rullende diskotek, vil alltid holde deg nær dine nærmeste venner.
  2. Alle steder er et utested! Det finnes ingen steder du enklere får innvilget skjenkebevilling enn din egen russebil, og åpningstidene er veldig fleksible. Så fyll opp barskapet – og legg ut på tidenes pub-crawl. På dette utestedet finnes det imidlertid en ubrytelig regel; alltid ha med en edru sjåfør/dørvakt.
  3. Verdens beste dugnad! Her får du virkelig øvd deg på den urnorske dugnadstradisjonen. Som en bonus får du også lært deg nye ferdigheter som kan komme godt med senere i livet. Som å male, fikse motor, kjøre kassebil, og ha sex på ubehagelige steder. En vaskeekte livets skole, der altså.
  4. Det grønne valget! På tross av at den gjennomsnittlige russebilen ikke akkurat er en flunkende ny Tesla, kan man jo påstå at man i aller høyest grad kjører kollektivt under russetiden. Hva ville det betydd for planeten, om alle Norges russ skulle putre rundt i hver sin gamle amerikaner? Du gjør både deg selv, og dine barnebarn, en stor tjeneste ved å velge en proppfull russebil fremfor baksetet på mammas nye Yaris.
  5. Se landet! Pass på å ikke sote vinduene altfor mye – for utenfor vinduet fyker den vakre norske naturen forbi. Unn deg en liten pause mellom slagene, og nyt utsikten på vei til neste russetreff. Jakten på den ultimate festplassen kan komme til å ta deg til naturperler du ikke ante eksisterte. Når vil du ellers få muligheten til å ha raveparty på Dovrefjell? Hurtigruten må nok bøye seg for ”Hurtigspruten 2018”.
  6. Slipp kreativiteten løs! Hvis du elsket ”Pimp My Ride” – kommer du til å elske det å ha russebil! For hvor mange ganger får man egentlig sjansen til å forvandle en gammel kassebil til en vulgær partytralle? Svaret er én – så ikke la sjansen gå fra deg! Her kan dine villeste drømmer gå i oppfyllelse – dildo-girspak, setetrekk med leopardmønster, laminert portrett av deg selv i full størrelse eller integrert vannpipe! Kun fantasien (og definitivt også lommeboka) setter grensene!
  7. Bli kompis med Statens Vegvesen! Med alle sjekkene og kontrollene man må i gjennom for å få russebilen godkjent – er dette en gylden mulighet til å bygge et vennskap for livet. Bli kjent med spennende utfyllingsskjemaer, mistenksomme kontrollører og lange ventetider. Dette kommer til å herde deg for all fremtid, og kommer til å få en hver fremtidig rutinekontroll til å fly forbi.
  8. Alltid tak over hodet! Når værgudene er i mot deg på Tryvann, i Lillehammer eller i Stavanger, er det ekstra deilig å vite at du ikke må tilbringe natten i ett dyvått telt. Tenk bobil – bare uten sandaler, den irriterende naboen eller stilletiden på campingplassen. Når du ligger på rygg (hehe) i en tørr russebil, med varmeannlegget på full guffe, og hører regnet hamre mot taket, da vet du at du har valgt rett.
  9. Det økonomiske valget! Når bussrussen går inn i dype økonomiske depresjoner etter russetiden, kan de med russebil gå med hevet hode. En russebil er både hurtigere og smidigere enn en klumpete leddbuss, og kan til og med gi avkastning når den blir solgt. Det blir færre skuffede blikk i familieselskapet, og Hallgeir fra Luksusfellen holder seg på avstand, i alle fall for en liten stund!
  10. Vennskap for livet! Fra ”Big Brother” har vi jo alle lært at det å klemme festglade mennesker inn på et lite areal alltid er en suksessoppskrift. Ikke bare får du oppleve de beste festene i ditt liv, du får også gjøre det med dine aller beste venner! Et brorskap lik det i militæret – uten alt det slitsomme og kjedelige! Men velg dine russebilvenner med omhu – for de må ofte leve med minnene du har glemt!
Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top