Connect with us

Russetips

10 beste tipsene for å arrangere en suksessfull russekro!

10 beste tipsene for å arrangere en suksessfull russekro!

Russekroen – selve essensen av forventningen som råder før russetiden endelig settes i gang. En gylden mulighet til å skape gode bånd og et godt samhold på tvers av russekullet – og ikke minst til å ha noen fantastiske og varierte fester! Det siste du vil, er imidlertid at ting skal gå skeis før selve russetiden i det hele tatt er i gang. Her kommer derfor de 10 beste tipsene for å arrangere en suksessfull russekro!

 

  1. Ha et tema.

Når det kommer til russekro – er det å ha et tema et must. Det skaper samhold, gir rom for kreativitet, og muligheten til å se dine medruss i et litt annet lys enn til vanlig. Det kan imidlertid være lurt å ha et tema som er lett å delta på. Hvis terskelen er for høy – blir det ofte få som kler seg ut, eller i verste fall, få som møter opp. Russekroen har som formål å bringe russen sammen, og da er det viktig å legge opp til noe som er gøy – og som alle har mulighet til å delta på. Heldigvis finnes det en nærmeste utømmellig mengde temaer å velge fra. Klassikerne som aldri går av moten er bla; Togaparty, cowboy & indianer, afterski, 70/80-talls, trafikklys, fotball, nissekro og mange, mange fler! Lykke til!

 

  1. Få med de beste hodene

Er det nettopp deg som har fått det store ansvaret for å arrangere russekroene? Da er det ett viktige tips man burde ha i bakhodet! Få med deg folk du kan stole på – og som du vet kan bære ansvaret du gir dem. Det siste du vil er å ende opp med misfornøyde medelever, ledelse, og i verste fall, politi! Sørg for å ha et ryddig og godt team rundt deg – sånn at du kan høste fruktene av å være den festplanleggeren skolen din noen gang har sett!

 

  1. Sørg for at folk betaler på forhånd!

Planlegger du å ta inngangspenger på russekroen – kan det være lurt å samle inn disse pengene på forhånd. Da har du bedre oversikt hvor mye du har til rådighet – og hvor hardt du kan dra på med pynt, DJs, lokale og alt som hører til! En stødig økonomi kan også gi mer motivasjon og mer ressurser til neste kro!

 

  1. Ha et stort nok, eller et lite nok lokale.

Velg riktig lokale utifra hvor mange som kommer til å møte opp. Det er alltid kjedelig når det blir for tettpakket i lokalet, men ingenting er verre enn når lokalet er altfor stort og det hele blir glissent og stusselig. Hvis man tar betaling på forhånd (se forrige tips) – kan det være lettere å anslå hvor mange som ønsker å komme. Sett krav til påmelding til dine medstudenter – sånn at du kan sørge for en skreddersydd festkveld!

 

  1. Ha vakter!

Når dagen endelig er kommet, og planleggingen er ferdig, er det klart for å nyte festen. Når det begynner å bli sent – og promillen til både deg og dine medarrangører er på stigende front – er det derfor greit å ha noen andre som kan ta seg av eventuelle problemer. Lei profesjonelle vakter som kan håndtere enhver situasjon på en profesjonell og ryddig måte.

 

  1. Tilrettelegg for aktiviteter

Dansing og drikking er selvfølgelig en uslåelig kombinasjon – men ofte kan det være lurt å planlegge noen andre aktiviteter om du virkelig vil få i gang festen! Flipcup og beerpong er to festklassikere som alltid sørger for å få opp både stemningen, og promillen. Noen enkle leker som disse – kan få selv den tregeste forsamlingen i feststemning, og da er tonen for resten av kvelden satt!

 

  1. Hyr en flink DJ.

Bra musikk er selve nøkkelen til en vellykket fest. Derfor burde en kompetent person ha dette store ansvaret. Så bruk litt tid på å finne den riktige DJ`en – som kan sørge for å skape stemning, og samtidig reflektere kveldens tema. Det er ingen viktigere ingrediens for en minneverdig fest enn et stappfullt og levende dansegulv – så hyr den riktige personen for, kanskje den viktigste, jobben!

 

 

 

 

 

  1. Pynt Pynt Pynt!

I mylderet av ting som må fikses – kan man ofte glemme dekorasjoner. Hvis du virkelig vil imponere dine medstudenter, er imidlertid selve prikken over i`en en gjennomført dekorering av lokalet. Skal man f.eks ha jungelfest, er det ekstra fett om festdeltakerne føler at de kommer inn i en jungel. Så ikke utsett dette til slutt – ta det heller med i planleggingen fra starten av. Hvis dette er på plass, har festen en mye større sjanse til å gå inn i russehistoriebøkene!

 

  1. Hold en god dialog med de som bestemmer!

I tillegg til å ha dine flinkeste medelever på laget – er det viktige å opprettholde en god tone med dine øvrige samarbeidspartnere – nemlig skoleledelse, utleier av lokale, og ikke minst politiet. Opptre ryddig, presist, konstruktivt og ikke minst hyggelig ovenfor disse. Om noe skulle gå galt, kan disse menneskene være dine beste venner eller verste fiender. Har du de med på laget – og har informert dem godt – kan de imidlertid være den beste ryggdekningen du kan få!

 

  1. Markedsfør eventet godt!

Begynn markedsføringen tidlig! Opprett facebook arrangement, heng opp plakater og spre ryktet! Jo tidligere dine medelever blir oppmerksomme på og entusiastiske for arrangementet, jo bedre. Du kan også åpne for tilbakemelding fra dine medruss i planleggingsfasen, slik at du kan skreddersy arrangementet etter deres preferanser. Ved å gi de eierskap til arrangementet sikrer du både oppmøte og god oppførsel. To nøkkelingredienser til en vellykket russekro!

 

 

More in Russetips

To Top